MY SUPPORTERS..

Related Posts with Thumbnails

Monday, October 12, 2009

BALANCING DISCIPLINE WITH LOVE..

here are some tips on how to discipline your kids so they will respond in a positive way:

1) GIVE INFORMATION AND REASONS
if your kids colours on the walls, explain why colouring should be done on paper only.

2)LOOK AT UNDERLYING FEELINGS
if your kids hits his baby sitter,encourage him to tell you why he is upset, and teach him to express his anger and jealousy in harmless ways.

3)CHANGE THE ENVIRONMENT
if your kid repeatedly takes things out of the kitchen cupboards, put child-proof locks on them.

4)FIND ACCEPTABLE ALTERNATIVES AND REDIRECT YOUR KIDS BEHAVIOUR
if you do not want your kid to build a fort in the dining room, show him where he can build one.

5)GIVE CHOICE RATHER THAN COMMANDS
decision making empowers and involves your kid; commands can start a power struggle and rebellion. try; 'would you like to brush your teeth before or after putting your pyjamas on?'

6)MAKE SMALL CONCESSIONS
'i'll let you skip putting your toys away tonight because you are so tired.'

7)ALWAYS PREPARE YOUR KID IN ADVANCE
if you are counting on company for dinner, tell your kid how you expect him to behave. be specific. role-playing can help prepare for potentially difficult situations.

8)MAKE A DEAL, NEGOTIATE
if you're ready to leave the playground and yor kids is having fun, reach an agreement on the number of times he may go down the slide before leaving.


source; sustafriends magazine(susta club) vol3/2009

12 Comments:

  1. Lady of Leisure said...
    great tips kelly..
    kata orang sayang anak tangan-tangankan..
    to me biar kita ajar anak kita daripada org lain yg mengajarnya kan..
    :)
    kelly910 said...
    tu lah lady.. sayang, sayang juga.. tapi tak boleh lah kita iyekan je apa yg salah kan.. anak2 ni kan ibarat kain putih.. kita ibu bapa yg harus corakkannye.. betul tak... lady,.. belajar banyak2 sikit ttg parenting ni.. nanti bila dah dapat baby atleast lady dah ready... ekekkeke.. tak sabar nak tgk baby lady.. mesti cute macam mummy nye juga kan..kan..kan..
    epi said...
    try the best in ur life sis..
    kelly910 said...
    pray for me bro..
    fisa said...
    thanx..share gud tips..
    ermmm berguna utk anak2 ku..
    kelly910 said...
    sis fisa.. sharing is caring.. he..he..he..
    u. Masyitah said...
    erm bila dah jadi ibu ni, barulah saya tahu susahnya nak jadi ibu yang loving dan dalam masa yang sama jadi pendenda pula.uwaaa
    kelly910 said...
    betul tu ummu masyitah.. dulu sebelum ada anak.. kelly fikir semuanye kelly boleh handle dgn petik jari je.. tapi bila dah lalui semuanye.. baru le tau langit tu tinggi ke rendah.. he..he..he..
    wina said...
    kdg² kite jd serba salah..x nak tegur kata dimanjakan pulak..marah kata kejam pulak

    yes..there should be a balance
    kelly910 said...
    thats rite wina.. sebenarnye responsibility sbg parents ni tak semudah yg disangka kan..
    syayassir said...
    tips yang bagus kelly..
    memang ada yang kak sya terapkan pada darwisy..
    hmm, masih perlu belajar lagi untuk jadi parents yang baik kepada anak2 yang baik kan..
    kelly910 said...
    betul tu kak sya.. kita ni sebenarnye kalau nak menuntut ilmu sampai bila2 pun tak kan habis.. sampai kita didalam liang lahad pun kita masih belajar.. kan??

Post a Comment