MY SUPPORTERS..

Related Posts with Thumbnails

Thursday, November 12, 2009

SUSPECT DENGUE..


kakak ku di unit penjagaan rapi (ICU)


hari ni aku langsung takde mood untuk berforum, mahupun berfb.. kakak kesayangan ku telah dimasukkan ke wad malam semalam kerana suspek demam denggi.. tengah hari tadi hati ku makin tak keruan apabila mendapat panggilan dari abang ipar ku dan diberitahu kakakku telah dimasukkan ke icu dan doktor pakar meminta kebenaran untuk mengambil air tulang belakang atau LUMBAR PUNTURE..lagilah aku bertambah risau..aku hanya mampu berdoa agar kakak cepat sembuh dan dapat menyambut hari lahirnye yang bakal tiba pada 16 hb ini..

sekarang kami hanya menunggu keputusan dari pihak hospital dan selepas itu ibuku merancang untuk memindahkan kakak ke hospital pantai ayer keroh..
diharap semuanye berjalan lancar..amin..

23 Comments:

  1. Lady of Leisure said...
    :(
    be strong dear friend..
    lady doakan semoga kakak kelly cepat sembuh...
    kelly910 said...
    thanx lady..
    kelly akan cuba walaupun kelly sebenarnye betul2 tak mampu nak tempuh semua dugaan ni..
    epi said...
    she is my sis to..so sad..=.(let's pray 4 her tgther..
    L@n@ said...
    kelly.. l@n@ doakan semoga kakak kelly cepat sembuh..amalkan surah yasin.. insyaallah..
    wina said...
    yes kelly...be strong for ur sister..kalau dia tgk u sedih lagilah dia xde semangat

    i'll pray for your sister's recovery
    saSha a.K.a MumYalya said...
    cian kak cid..baru mlm tadi poji cerita..kak cid collapse masa game catur KFC..hopely she will get well soon..be strong ok..
    adlinahusaini said...
    i doakan ur sis cepat recover..selalu bc yasin sedekah utk dia,semoga keberkatan surah itu dapat mengurangkan kesakitan yg ditanggung dan menyembuhkannya..amin..
    norsha said...
    kelly sabar menghadapi dugaan nie..allah tak akan menguji umat nya kalo umat nya tak mampu...makna nya kelly adalah insan yg mampu menangani ujian ini..insyallah semua nya akan pulih..kuat kan lah diri yer.sha doakan agar kakak kelly sembuh dengan baik
    kelly910 said...
    thanx for all prayers and supports..
    hanya allah yang mampu membalasnye..
    even im not strong enough.. but i will work hard for it.. thanx again..
    fisa othman said...
    to kelly & epi...sorry to hear that...

    fisa sekeluarga mendoakan moga kakak akan cepat sembuh...ya Allah lindungi la kakak shbat ku ini...
    Ied @ May said...
    bykkan doa kelly. ur sis koma ke? kalo x, blh cuba ni tumbuk pucuk betik then perah sampai dapat air dalam 2 sudu besar. sebab thn lps ida penah kena denggi berdarah ni. masuk icu jugak. MIL buatkan air pucuk betik ni. Mak ida hari2 dtg bwk ubi bit utk mkn mcm ulam je dan mak ida ada bwk 1 pakcik ni utk urut tulang belakang. lepas dia urut tulang tu platlet, darah putih naik agak byk. wallahhualam

    Alhamdulillah after 4 days ida discharge dari icu. pastu kene byk minum air 100plus dgn livita. memang betul2 banyak botol kena minum walaupun tak rasa nak minum. kena paksakan diri tu utk minum.

    selalunye kalo denggi better pegi hkl. mngkin sebab kat sana ada expertise. ida kena denggi sampai white blood cells bacaan zero.

    sorry la komen panjang but boleh try la pucuk betik dan ubi bit tu . kita usaha je la mcm mana carapun
    kelly910 said...
    sis fisa..
    thanx..hanya allah dapat mambalas nye..
    kelly910 said...
    ida.. kakak kelly masih tidak sedarkan diri.. kerana diserang epilepsi tanpa henti kakak terpaksa diikat dan diberi ubat tidur.. btw thanx alot ye.. kalau kakak dah sedar kelly akan cuba petua yang ida berikan..
    MIEZA said...
    Be strong ye Kelly, akak doakan mudah-mudahan sis Kelly cepat sembuh. Amin..
    kelly910 said...
    terima kasih atas kata2 semangat sis..
    kelly pun harap begitu juga..
    syahadah said...
    kelly bagaimana condition kakak u skrg??
    urm tgk pic cam tak sedar lagi tu..
    bila baca dia di serang epilepsi yek..sedih tgk bila di ikat dan macam sengsara jek tgk..
    mak sayapun skrg mcm tu gak..cuma sakitnya terlalu byk..sedih tuhan je tahu. cuma doa jek yg boleh menolong
    kelly910 said...
    kakak dah sedarkan diri pagi tadi.. dan disahkan confirm dijangkiti dengue.. macam mana dgn ibu hadah ye?
    harap semuanye akan kembali macam biasa..
    LoLLy~ said...
    hopes everything will be fine
    insyaAllah
    kelly910 said...
    thanx lolly 4 the prayers..
    um. masyitah said...
    Salam Kelly;
    macam mana dengan perkembanagn terkini kakak Kelly?Ya Allah,moga-moga kakak Kelly selamat...
    Ayeira aka ladybirdluv0ne said...
    moge kakak sis kelly cepat sembuh..
    Mummy_nad said...
    takziah kelly.. banyak doa tuk kakak ye..moga cepat sembuh
    my sister pon pnah kene denggi berdarah.. take times nak baik.. tp Alhamdulillah everything going fine!
    kelly910 said...
    to.. ummu masyitah, ayeira, mummy nad
    terima kasih semua.. kakak masih di icu.. sudah sedarkan diri tapi masih diserang epilepsi.. diharap kakak akan sembuh cepat..

Post a Comment