MY SUPPORTERS..

Related Posts with Thumbnails

Tuesday, November 3, 2009

WANITA DAN BUNGA..


wanita dan bunga macam tak boleh dipisahkan.. bila bercakap tentang wanita mesti dikaitkan juga dengan bunga.. tapi ada tak wanita yang tak menggemari bunga atau tak suka bila dihadiahkan sejambak bunga?? macam aku memang suka bila dapat bunga.. tak kisahlah bunga tu dipetik dari taman ke.. ditempah khas ke.. kutip tepi jalan ke.. aku tetap suka juga..ekekekke.. yang paling bestnye en hubby ku ini memang suka sangat hadiahkan bunga... ala2 romantic lah konon.. rasanye kat dalam stor tu berlambak2 bunga yang dah kukeringkan.. tapi tak tau nak buat apa.. ada juga yang berpendapat beri hadiah bunga hidup ni merugikan.. mekar tak sampai berapa hari.. esok lusa layu.. lagi baik beri bunga plastik.. tapi bunga plastik tak fresh pula.. tak best.. ekekekek.. tapi kalau u all perasan harga bunga ni akan bertambah lah mahal nye pada hari2 besar.. macam mothers day ke, valentines day ke, convocation day ke.. betul tak.. bayangkan satu bouquet bunga boleh mencecah harga ratusan ringgit.. tapi masih ramai orang yang nak beli kan.. anda semua pula macam mana? apa jenis bunga yang anda suka? tak nak share sikit ke??

18 Comments:

  1. LoLLy~ said...
    x pena owg bg lolly bunge g stkat neh,huk3
    kelly910 said...
    alah siannye dia.. meh bagi address sis pos kan ye..
    Lady of Leisure said...
    hehe.. lady sangat suka bunga ros merah.. first time husband lady kasi bunga masa valentine's day 2 tahun lepas sebanyak 23 kuntum sbb tahun tu umur lady 23 tahun hihi..
    happy sangat asyik senyum simpul jer sambil cium bunga2 tu depan husband.. masa tu tak kawin lagi hihi..
    kalau bunga hiasan kat rumah lady suka lily...
    :)
    epi said...
    klu pompan bga..laki lak ngan kumbang r eh..hak2..s'stgh phk b'pndpt,setiap kntmn bga tu m'beri mksdnye yg t'sndiri n agak m'dalam ertinye so x hairan r nape dorang sgp bli even hrganye agak tinggi..:)
    kelly910 said...
    lady... romanticnye.. memang bestkan kalau yang tersayang bagi kita bunga.. rasa macam dihargai je..
    kelly pun suka lily juga coz rasanye kalau dicompare rose dengan lily..lily lebih lasting kan.. dan sesuai juga buat hiasan dalam rumah..
    kelly910 said...
    betul tu bro.. memang tiap kuntuman dan warna setiap bunga membawa maksud yang tersendiri..so bila nak hadiahkan seseorang bunga tu kenalah hati2 sikit ye.. nanti niat kita lain.. lain pula msg yang sampai pada si penerima... he..he..
    wina said...
    wina pun suka jugak bunga tp my hubby x pernah hadiahkan bunga...caya x??

    tapi benda² lain rajinlah dia bagi..ehehe

    wina pnh receive bunga from my parents masa convocation & i was surprised sbb dorang sampai pun lambat..i was so angry they didnt even watch me going up the stage tau!

    tp bile nampak the bouquet in my dad's hands, rasa marah tu hilang :-)
    kelly910 said...
    wina maybe hubby you bukan tak pernah bagi.. just belum lagi bagi.. he..he..he..
    kalau nampak bunga, kalau tengah marah pun boleh cool down.. nak2 bila yang bagi tu somebody yang special kan..
    fisa othman said...
    suka bunga...dpt bunga..bagi bunga..tanam pokok bunga..

    yg paling best tanam bunga ros...wah!!!syok klau kuntum bunga dh keluar...tinggal nk mekar jer...

    klau sruh pilih antara ros yg siap d hias dgn pokok bunga ros..fisa prefer pokok bunga ros sbb nyer leh tanam & baja skali...hehehe pnh dpt 2 pasu pokok bunga ros..sntiasa byk bunga spai jiran tetangga jeles...terbangga dri kejap..
    Pijot said...
    semenjak kenal hubby ade gak ler dia bg hadiah bunge nih.... suke sangat... tp lg suke kalo dapat adiah lain... hehehehehehehe.. sbb bunge ni mang cpt layu tp value tggi wooo... ade mksud tersendiri.... so to my hubby, kalo nk bg bunge i trime je... wakakakakakaka
    syahadah said...
    hubby mu mmg romantiklaaa..hubby i..bila mintak bunge dia kata lebey dr bunge dr dah kasik..sengal..!!
    saSha a.K.a MumYalya said...
    for me..tak seperti perempuan lain..kurang minat bila orang bagi bunga sbb alergi dgn debunga..bagi la coklat..baru best makan..wakakaka :P
    kelly910 said...
    sis fisa.. betul tu bagi yang suka menanam ni memang anggap ianye satu kepuasan kan.. bila tengok pokok yang tumbuh sihat .. tengok dia mula berputik.. dan tengok dia mula berkembang.. satu kepuasan yang sukar kita nak lafazkan..
    sis kalau banyak sangat bunga kat rumah tu.. pos lah sikit barang sepasu dua untuk kelly..
    wakakakakakka..
    kelly910 said...
    pija.. betul tu walaupun tak long lasting tapi mempunyai value yang tinggi kan. dan rasa nye kalau dapat bunga once in life pun dah bersyukur coz atleast dapat juga rasa feeling bila dapat bunga kan..
    pija .. kalau orang nak bagi takkan nak tolak kan.... he..he..he..
    kelly910 said...
    syahadah... lawaklah hubby you tu.. tapi oklah tu maybe dia punya romantic dengan cara lain.. tak gitu?
    kelly910 said...
    mumyalya... betul tu.. coklat..sedapnye...
    ye lah macam yang allergic macam mumyalya ni tak boleh nak dielakkan.. tapi coklat pun sodap apo.. he..he..he..
    fisa othman said...
    oooo byk pasu bunga kat umah...p kan bunga nyer dh kekeringan...hahahaha....x der sape nk belai2 die lg...dok belai irfan jer la nie...bg irfan gebu dlu baru leh bg bunga kembang blk yer..;)
    kelly910 said...
    sis fisa...wakakakkakka..
    ok le tu..

Post a Comment