MY SUPPORTERS..

Related Posts with Thumbnails

Wednesday, September 30, 2009

AWARD FROM SIS RISA

maybe sekarang ni tengah musim beri tag dapat tag.. beri award dapat award.. coz bulan ni sahaja banyak tag dan award yg aku dapat... aku rasa dihargai oleh semua buddy bloggers ku.. terima kasih semua.. dan award yg paling latest aku terima dari SISHASRISA.. acctually award ni dah lama dah sis risa bagi.. tapi baru ni je berkesempatan aku posting kan.. jgn mare ye sis...



Write 5 interesting facts about the person who gave you this award.
*salah seorang moderator di RH..
*ibu kepada baby mia yg comel sangat..
*jgn tak tau.. sis risa ni seorang yg brutal tau..
*dilahirkan pada tahun naga... uiiikss patutle garang he..he..he..
*suka juga warna pink..

Note down 10 interesting facts about yourself or your hobbies
*suka layan karaoke..
*suka membaca..
*suka pergi shopping..
*suka juga ber'tenet'..
*seorang yg mengambil berat ttg keluarga..
*suka makan seafood..
*suka belajar sesuatu yg baru.. tapi yg berfaedah je le..
*suka masak.. tapi bukan pandai sangat..
*suka menitik beratkan grooming diri..
*suka berkawan..

Pick your 10 most deserving recepients and describe them.
*semualah yg belum dapat award ni..


Sunday, September 27, 2009

AWARD LAGI..


ok.. award kali ni aku dapat dari MAMA EJA@ MIEZA.. terima kasih sangat coz sudi masukkan sekali nama ku dalam list penerima award ni..

5 fakta menarik tentang pemberi award
*ibu kepada 4 orang cahaya mata..
*seorang yang suka mendengar muzik jazz,r&b,pop,dance and salsa..
*isteri kepada EN AMERUDDIN BIN ABDUL MANAF.
*seorang yang suka memasak..
*dilahirkan pada tahun arnab..

10 fakta tentang diri sendiri
*just stay at home mother.
*suka makanan yg pedas..
*mempunyai 10 orang siblings.
*bersuamikan seorang jejaka berbangsa cina.
*seorang yg ceria dan suka menghibur..
*netball sukan yg paling diminati.
*suka sangat tengok movie GHOST kat 8tv tu..
*bercita2 nak dapat baby girl pula lepas ni..
*RATU HATI adalah tempat yg paling ku suka 'melepak'
*seorang berbintang libra..

10 orang yang dipilih untuk diberikan award
*SIS SUEALEEN
*SIS FISA
*MUMYALYA
*SIS SYAYASSIR
*ANNSYIFA
*WHITE RABBIT
*AULLEA
*AMYNA
*MARIAELLY
*semualah yg sudi visit blog ni..



Friday, September 25, 2009



hari ni nak story sikit pasal CD(cloth diaper).. hari tu aku baru received parcel dari AKMA_ALIAS.. tapi hari ni aku baru prewash.. he..he..he.. tak sabar rasanye nak pakaikan daniey CD ni.. mesti cute kan.. aku mengenali CD ni bila aku mula berforum di RATU HATI.. so bermula dari situ lah niat untuk bercd ni bermula.. tapi motif utama aku ber cd ni apabila timbul kesedaran terhadap bumi kita yg semakin terancam dgn sampah sarap yg sukar untuk dilupuskan dan salah satu datang nye dari disposable diaper yg kita pakai kan anak2 tu.. so disebabkan tak nak jadi salah seorang penyumbang sampah tu juga, aku buat keputusan bertukar kepada cloth diaper pula.. lebih2 lagi aku hanya stay at home mother.. so aku tak rasa ada masalah untuk handle penggunaan cd ni.. kalau lah seawal anak pertama dulu aku dah tau tentang cd ni.. mesti lebih banyak lagi duit yg boleh aku berjimat.. aku nak sangat ucapkan bebanyak ucapan terima kasih kepada pentadbir RATU HATI.. banyak yang aku pelajari selama berforum di sana. tak lupa juga kepada tokey soh yang jual cd ni kat aku AKMA_ALIAS..so kawan2 di luar sana.. apa lagi jom kita mula bercd untuk si kecil anda demi bumi yg kita cintai.. disamping penggunan nye yang boleh dikatakan berbaloi juga untuk kita..

Wednesday, September 23, 2009

TAG JUGA...

aku free sangat2 la sekarang so saja nak isi masa dgn buat tag MY KNIGHT IN SHINING ARMOUR dari SIS FISA ni..

A Knight In Shining Armor

Author: Anonymous

In this world full of hurt and pain,
I need someone who would help me through the rain.
To comfort me when Im sad,
Doing everything just to make me glad.

In this world I need a Brave Knight,
Who would never give up any fight.
A knight who would dry away my tears,
Telling me to overcome my fears.

A knight who loves me for who I am inside,
With him there's nothing more I need to hide.
A person who will still be standing strong,
Eventhough everything has gone wrong.

I need someone who is willing to give me more,
Someone I can call my Knight In Shining Armor.

SO THE QUESTION AND ANSWER....

-SIAPA NAMA TEMAN HIDUP ANDA?
muhammad daniel chia bin abdullah @ chia aik huat

-BERIKAN 3 SEBAB ANDA PILIH DIA?
*coz my instinct say he is my MR RIGHT.
*also can say love from the first sight.
*dah tertulis di loh mahfuz.

-SEBAB TERTENTU ANDA SAYANG SANGAT SAMA DIA?
di mataku dia seorang yang perfect.. lebih2 lagi pandai pula memujuk..

-BERIKAN CIRI2 FIZIKAL YANG ADA PADA DIA?
mata yg memikat.. eye brow yg menarik perhatian.. height 170cm.. weight 70kg..
ohhhhh.. i like it..

SENARAIKAN 3 PERKARA YANG ANDA BUAT BILA RINDU PADA DIA?
*tengok muka anak.. coz itulah tanda cinta kami..
*amik hp.. video call dia.
*baca semua sms yang dia bagi..

-APA YANG KAMU BUAT JIKA TIBA2 EX-COUPLE DIA TIBA2 CONTACT DIA?
its ok.. if just call to say hello..

-APA PENDAPAT KAMU DALAM MEMILIH PASANGAN?
tak boleh nak tangkap muat je.. kenali dulu orangnye.. coz kita nak bersama dia bukan untuk sehari dua.. kalau boleh hingga ke akhir hayat..

-SAPA SASARAN TAGGED NI??
siapa2 je yang sudi buat..




TAG LAGI....

hari ni dah masuk hari keempat umat islam menyambut syawal.. aku plan nak stay kat rumah je hari ni.. coz dah penat 3 hari pergi berjalan menziarahi rumah saudara mara.. so aku ingat nak selesaikan tag yg tak settle lagi.. ok my first tag datang nye daripada ADLINAHUSAINI... so check it out..


WHAT WERE U DOING 5 YEARS AGO?(26-5=21)
enjoying my SINGLE life..

WHAT ARE 5 THINGS TO-DO LIST FOR TODAY?
*bangun tidur
*mandi
*makan
*tengok tv
*tidur
(boleh answer macam ni? ekekekkekeke)

WHAT ARE 5 SNACKS U ENJOY?
*pizza
*banana split
*pisang goreng
*cheese burger
*secret recipes cheese cakes

WHAT ARE 5 THINGS U WOULD DO IF U WERE A BILLIONAIRE?
*of course la settle segala hutang yg ada..
*bawa my whole family to travel(included menunaikan haji).
*beli satu supermarket supaya senang DANIEY nak berlari sepuas hati tanpa gangguan orang lain(sebab DANIEY hobby dia memang suka berlari dalam supermarket sampai jenuh mummy dia nak kejar)
*buka satu rumah pengasih..
*ajak semua kawan2 kat RH makan ikan bakar ..wakakakkakaa..

WHAT ARE 5 JOBS U HAVE HAD..
*tukang masak
*tukang cuci baju
*tukang kemas rumah
*tukang preggy baby
*tukang deliver baby

5 PERSON TO TAG..
*SIS SUEALEEN
*LADY OF LEISURE
*MUMYALYA
*LADYBIRDLUVONE
*AMOR

ok.. 2nd tag introducing my angel ni pula datangnye daripada peminat setia cerita nur kasih..sape lagi kalau tak bukan SIS FISA..ekekekekek.. lets go for the answer..

ANDA SUDAH MEMPUNYAI BERAPA ORANG ANAK & NYATAKAN GIRL OR BOY?
kelly baru ada 2 orang putera..

BILA PERANCANGAN ANDA UNTUK MENAMBAH ANAK?
malam ni. boleh?? ekekekkekke...

NYATAKAN NAMA ANAK ANDA & APAKAH MAKNA ANAK ANDA DALAM ISLAM?

*muhammad daniesh chia..
-MUHAMMAD= yang terpuji, dirahmati
-DANIESH= pengetahuan, bijak
-CHIA= surname hubby

*muhammad daniey chia..
-MUHAMMAD= yang terpuji, dirahmati
-DANIEY= dekat
-CHIA=surname hubby

SIAPAKAH YANG BERI NAMA ANAK ANDA?
my eldest son.. kelly yg bagi.. my 2nd son.. hubby yg bagi. so adil tak??

DARI MANA TERCETUS IDEA MEMBERIKAN ANAK ANDA?
dari nama islam hubby.. muhammad daniel chia.. saja letak nama seakan sama.. biar org confuse nak panggil..he..he..he..

SEKIRANYE ANDA DIKURNIAKAN SEORANG LAGI CAHAYA MATA.. APAKAH NAMA YANG AKAN ANDA BERI??
nor dania qiestina chia(kalau dapat baby girl le..)

BAGI YANG SUDAH MEMPUNYAI ANAK LEBIH SEORANG, NYATAKAN BERAPA JARAK BEZA UMUR ANAK ANDA?
1 tahun 6 bulan..

UNTUK KELAHIRAN ANAK ANDA YANG AKAN DATANG.. ANDA NAK GIRL @ BOY?? NYATAKAN SEBAB NYE??
kalau boleh nak puteri pulak... ada gak kelly geng..

APA CIRI2 PERSAMAAN ANDA DAN ANAK ANDA?
mata kami.. tapi anak yg 2nd ikut bapak dia.. but bulu mata still maintain ikut saya.. wakakakkaa..

UPLOAD GAMBAR ANAK ANDA UNTUK TATAPAN SEMUA RAKAN BLOGGER..



TAG SEBERAPA RAMAI YANG BOLEH UNTUK JAWAB TAG NI..
semua yg menziarahi blog ni..



Friday, September 18, 2009




DI KESEMPATAN INI.. KELLY SEKELUARGA INGIN MENYUSUN 10 JARI MEMOHON KEMAAFAN KEPADA SEMUA..
WALAUPUN RAYA LAGI 10 HARI... I JUST WANNA BE THE FIRST PERSON TO GREET ALL MY READERS.. SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN.. KALAU ADA KATA2 YG MENGGURIS HATI SESIAPA.. JANGAN DI SIMPAN DI DALAM HATI YE... SUDI2LAH AMBIL KAD RAYA NI..



Wednesday, September 16, 2009

lagi kad raya...

walaupun dalam suasana yg sibuk buat preparation raya.. aku nak share gak kad raya alam maya yg aku dapat.. terima kasih banyak2 coz sudi bagi kad ni semua..




from MAMA EJA..




from LUVISCHENTA(AIN)...




from IDAZS...




from LADYBIRDLUVONE ..





from MUMYALYA and family...





from AMYNA..



Photobucket


from SIS FISA..




from LADY OF LEISURE and family..




from SIS SUEALEEN and family..




from MARIAELLY and family..




Saturday, September 12, 2009

entry kali ni aku nak story pasal 2 awards dan satu kad raya yg aku baru dapat.. start from my first award from LADY OF LEISURE...



actually award ni dah lama dah lady bagi.. tapi aku je yg baru perasan award tu untuk aku.. thanx LADY OF LEISURE.. really appreciate it..

ok.. my 2nd award i just received it from ADLINAHUSAINI..



5 FAKTA PEMBERI AWARD..

- ibu kepada bayi yg comel bernama AISY HAFIY..
- isteri kepada EN MUHAMMAD HUSAINI..
- seorang yg berbintang taurus dan dilahirkan pada tahun tikus..
- baru je participate kan anak tersayang dalam CUTE SLEEPING BABY CONTEST..
- dan seorang yg rajin update blog.. ekekkeke..

thank you.. ADLINAHUSAINI... kelly suka sangat,, kelly pun nak bagi award ni pada semua kawan2 yg selalu jenguk blog kelly.. sudi2kan amik ye..

and last sekali aku baru dapat kad raya yg pertama dari LANA..



thanx a lot LANA.. kelly pun nak ucap SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI pada LANA and family..


Friday, September 11, 2009

pelita minyak tanah...


hari ni aku nak cerita pasal pelita minyak tanah.. rumah siapa dah pasang angkat tangan..?? aik takde siapa pun lagi yg dah pasang...patutla,.. sebab biasanye pelita ni dipasang pada malam yg dipanggil malam tujuh likur.. kalau tak silap 27 ramadhan.. aku suka tgk kalau balik melaka dari jpj bukit katil tu, pelita minyak tanah ni dipasang sepanjang jalan sehingga jalan nak pergi duyong (sapa org melaka mesti tau).. nampak cantik sangat.. bila tengok tu terasa bahang nak raya... tapi secara peribadinye.. aku kurang setuju kalau pelita ni dipasang kat rumah yg banyak kanak2.. bahaya woo.. sebab aku pernah dgr budak mati terbakar coz cuba nak capai pelita yg dipasang di halaman rumah.. so aku akan kata NO untuk pelita minyak tanah dipasang di rumah ku.. lagipun kat kondominium macam ni mana celahnye aku nak letak pelita ni.. he..he..he.. so pasang je lah pelita yg guna elektrik.. senang pun senang.. tapi bila balik rumah nenek ku di segamat , johor raya nanti, sure diorang ada pasang pelita ni.. so terpaksalah aku buka mata besar sikit perhatikan anak2.. raya2 juga.. anak2 jangan lupa dipantau ye...

Tuesday, September 8, 2009

TAG.. from winacun..

tadi jalan2 gi blog WINA. sekali baru terperasan namaku yg telah ditag olehnye..
so.. memandangkan aku memang tengah senang sangat2... tag dari wina telah kusiapkan... thanx wina.. kerana menge'tag' ku.. dikala ku keboringan .. ekekekkekee...

THE RULES ARE SIMPLE.. USE GOOGLE IMAGE TO SEARCH THE ANSWER TO THE QUESTIONS BELOW. THEN U MUST CHOOSE A PICTURE IN THE FIRST PAGE OF RESULT AND POST IT AS UR ANSWER. AFTER THAT TAG 12 PEOPLES...


THE AGE OF YOUR NEXT BIRTHDAY




PLACE I LIKE TO TRAVEL THE MOST




MY FAVOURITE FOOD




NICKNAME THAT I HAVE




MY FAVOURITE COLOUR




THE CITY I LIVE NOW




THE PLACE I WAS BORN




MY COLLEGE MAJOR




MY BAD HABIT




MY HOBBY




MY WISH



ALSO LIKE TO TAG..

-ANNSYIFA
-AYU
-EDA910
-FISA OTHMAN
-SIS HASRISA
-LUVISCHENTA(AIN)
-MRS AZAD
-MRS HERMAN
-IDAZS
-ZUE
-MAMA EJA(MIEZA)
-IBUFARISH




hari ni aku nak share sikit tentang kejadian pagi tadi... malam semalam sebelum tidur... aku kena serang dek selsema yg amat teruk.. apa lagi, aku terus amik sebijik pil ACTIFED masuk mulut... terus zzzzzzzzzz... dgn lenanye... pagi tadi tiba2 terasa ada tangan mengejut ku bangun...'dear.. wake up... dah sampai waktu sahur...' kata hubby ku dgn lembut.. terkejut cipanku dibuatnye,.. mana tak aku belum prepare untuk makan sahur lagi.... lepas cuci muka n gosok gigi.. aku terus ke dapur.. aku tgk makanan dah siap terhidang di atas meja.. sayu hatiku ... 'daddy tengok mummy tidur lena sangat.. sampai alarm bunyi pun tak sedar.. so daddy buat lah apa yang patut dulu...' terkedu ku dibuatnye.... alangkah bertuah aku berkahwin dgn hubby yg macam ni... very understanding... walaupun masakan nye simple je.. tapi sepanjang bulan puasa ni.... pagi tadi je lah aku makan dgn berselera sekali.. kalau biasanye. punyalah payah aku nak telan.... for my beloved hubby.. thanx a lot sweetheart.....

Sunday, September 6, 2009

he..he..he.. ni lah baru first time dapat tag.. tag ni diberi oleh sifuku.. tak lain tak bukan SUEALEEN..akan ku cuba beri jawapan sebaik mungkin... geh...geh..geh..

* ANDA RASA ANDA HOT?
memang hot bila jumpa orang yang cakap tak serupa bikin... rasa nak geget je telinga dia..

*UPLOAD GAMBAR2 KESAYANGAN ANDA.!





*KENAPA ANDA SUKA/SAYANG GAMBAR INI?
1- daniey'S 1st photo.
2- satu2 nye photo daniesh baru tumbuh gigi 2 batang..

*BILA KALI TERAKHIR ANDA TAK PUASA?
last week.. hu..hu..hu.. 10 hari tak dapat puasa.. biasalah org perempuan..

*APA YANG ANDA BUAT SAMBIL SELESAIKAN TAG NI?
tengok anak main bola... sambil dalam hati cakap, 'bila lah nak tido budak2 ni?'

*SELAIN DARI NAMA ANDA, ANDA SUKA DIPANGGIL DENGAN NAMA APE?
mummy... anak2 lah panggil.. dear.. tu dari cik abang saya je..

*TAG LAGI 7 ORANG TANPA KEKESALAN..

-ADLINAHUSAINI
-PIJA^ERI
-AMYNA
-WINACUNKIRA
-RYN2506
-NORAA
-MARIAELLY




Thursday, September 3, 2009

how to spot a LIAR???


dr phil suggest keeping the following points in mind when you're talking to someone who you think might be stretching the truth:

TOO MUCH OR TOO LITTLE EYE CONTACT..
liars tend to avoid looking people in the eye, but if they are staring you down, they maybe working hard at lying.

FIDGETING..
you often see kids do this when they're telling a tale. that's a sign that someone maybe lying.

TOUCHING NOSE..
research shows that when people lie, they tend to touch the base of their nose a lot.

MOUTH PURSED..
when people tell a lie, they cant get enough oxygen, so they tend to breathe through their mouth instead of through their nose.

SPEECH HESITATIONS..
pausing, throat clearing, or other stalling techniques may indicate that a person is embellishing the thruth.

LOOKING UP OR DOWN..
they maybe stalling for time.

BELOW ARE SOME MORE BODY LANGUAGE TO LOOK OF IF YOU SUSPECT SOMEONE IS LYING TO YOU..
-rapid eye movement or eye rubbing.
-crossed arms.
-eye focus to the right(indicate of the creative side of the brain).
-holding an object or gripping ankle, knee or skin of a crossed leg when seated.
-playing with hair.
-tugging ear.


source: www.drphil.com

;;