MY SUPPORTERS..

Related Posts with Thumbnails

Sunday, November 29, 2009









Tuesday, November 24, 2009

HAPPY EID MUBARAK..


hu..hu..hu.. lagi 3 hari kita dah nak menyambut Hari Raya Aidil Adha.. dikesempatan ini aku ingin mengucapkan selamat hari raya kepada semua yang sudi singgah di blog ku ini.. hari raya kali ni disambut sederhana sahaja coz kakak ku masih dirawat di hospital.. tak dapat lah balik rumah nenek ku di segamat,johor.. kepada semua.. berhati2 di jalan raya.

A SHOULDER TO CRY ON..


'A Shoulder to Cry On'
Life is full of lots of up and downs,
And the distance feels further when you're headed for the ground,
And there is nothing more painful than to let you're feelings take
you down,
It's so hard to know the way you feel inside,
When there's many thoughts and feelings that you hide,
But you might feel better if you let me walk with you
by your side,
And when you need a shoulder to cry on,
When you need a friend to rely on,
When the whole world is gone,
You won't be alone, cause I'll be there,
I'll be your shoulder to cry on,
I'll be there,
I'll be a friend to rely on,
When the whole world is gone,
you won't be alone, cause I'll be there.
All of the times when everything is wrong
And you're feeling like
There's no use going on
You can't give it up
I hope you work it out and carry on
Side by side,
With you till the end
I'll alway be the one to firmly hold your hand
no matter what is said or done
our love will always continue on
Everyone needs a shoulder to cry on
everyone needs a friend to rely on
When the whole world is gone
you won't be alone cause I'll be there
I'll be your shoulder to cry on
I'll be there
I'll be the one you rely on
when the whole world's gone
you won't be alone
cause I'll be there!
And when the whole world is gone
You'll always have my shoulder to cry on....
-by Tommy Page-

actually inilah lagu favourite aku dan kakak tersayang.. aku masih ingat bagaimana kami bersama2 cuba menghafal lirik lagu ni.. kenangan yang tak dapat kulupakan..
kakak sekarang beransur pulih.. namun memory nya masih tidak sebaik dulu.. tapi yang pasti kakak masih dapat memanggil ku dengan nama penuh semasa aku melawat nya malam tadi.. sesuatu yang amat mengembirakan.. sekarang setiap kali aku melawat kakak.. aku akan cuba bercerita tentang kehidupan nya sebelum ni.. ini memang amat diperlukan untuk membantu kakak dalam memulihkan ingatannya..kalau dulu setiap kali aku keluar dari bilik kakak dirawat air mata ni tak pernah berhenti dari menitis.. tapi tidak pada malam tadi.. aku keluar dengan senyuman yang sukar digambarkan.. insyaallah, kakak pasti akan sembuh..

my sister latest look..

kakak yang bertambah sihat dan ceria..


disebabkan kakak ditempatkan di icu ISO,.. kenalah aku pakai mask, ekkeke..


kakak semasa sihat bersama daniey yg baru dilahirkan..



Sunday, November 22, 2009

MY UNEXPECTED TAG..

tag kali ni aku dapat dari seorang wanita yang cantik bernama ROSMA dan seorang jejaka yang handsome iaitu EPI.. lama tak dapat tag ni.. so pada hari ahad yang agak suram ni.. aku cuba buat tag ni dengan sebaik mungkin ok... lets check it out;

a. Write five (5) intereting facts about the person who gaves you this award.

ROSMA
-suka main bowling.
-suka tengok wayang.
-suka ketawa..
-sensitif orangnye..
-suka berangan..

EPI
-seorang yang banyak bermuhasabah kan diri lately.. well done bro!
-sangat close dgn anakku daniey
-pandai menjaga grooming diri..
-tak suka makan bawang.. ekekekek
-my dear bro... he is my best buddy!!

b. Jot down ten (10) intereting facts about yourself and your hobbies..
-suka layan karaoke..
-suka membaca..
-suka pergi shopping..
-suka juga ber'tenet'..
-seorang yg mengambil berat ttg keluarga..
-suka makan seafood..
-suka belajar sesuatu yg baru.. tapi yg berfaedah je le..
-suka masak.. tapi bukan pandai sangat..
-suka menitik beratkan grooming diri..
-suka berkawan..

c. Pick your ten (10) deserving recipients and the describe them.
-hari ni baik hati.. tak nak tag siapa2.. muahahahha..

Friday, November 20, 2009

MY HAPPY DAY....

hari ni boleh dikatakan hari yang mengembirakan buatku.. hari ni daniey menyambut hari kelahiran nya yang ke2...masa terlalu pantas sangat berlalu.. rasa macam baru semalam je aku lahirkan daniey.. he..he.. sakitnya pun masih terasa.. semoga besar jadi anak yang soleh ya sayang..opppsss... tak lupa ucapan terima kasih pada bro epi coz belikan kek untuk nephew nya ni.. thanx ya bro...


entry ku ini belum habis lagi.. ada sesuatu yang buat ku happy selain dari bday daniey ni.. persoalan tentang penyakit kakak akhirnya terjawab.. kakak telah selamat dipindahkan ke hospital pantai semalam. pakar dari sana mengesahkan ada luka di intestine kakak dan kumannya telah merebak ke otak punca kakak diserang epilepsi..
kakak sekarang nampak lebih bersemangat dan mampu melawan serangan epilepsi nye.. aku rasa bersyukur sangat.. kalau sebelum ni aku ada menyatakan yang kakak nampak seperti sudah redha saja pada apa yang bakal berlaku padanya.. tapi sekarang kakak nampak lebih kuat dan bersemangat untuk melawan penyakitnya.. aku bersyukur yang tak terhingga.. aku tahu yang kakak tabah dan kuat.. dan insyaallah kakak pasti akan sembuh seperti sedia kala..tak lupa pada semua doa2 yang tak pernah putus buat kakak dari kawan2 ku semua.. budi baik kalian hanya allah yang mampu membalasnya..

Thursday, November 19, 2009

FADILAT SURAH YASIN..


dikala hati ku sedang bersedih.. inilah yang mampu ku lakukan.. berserah diri pada yang Esa.. entry kali ni aku nak share tentang fadilat dari surah yasin..

-yasin adalah hati al Quran.
-membaca yasin pahalanya seperti membaca al Quran 10 kali.
-membaca setiap malam mendapat keampunan Allah.
-membaca pada malam hari semata-mata kerana mencari keredaan Allah, akan diampuni dosanya.
-bacakanlah disisi orang yang sedang menghadapi sakaratulmaut, supaya sembuh jika umurnya masih panjang atau segera ke alam baqa' jika ajalnya telah tiba.
-surah yasin menurut hajat orang yang membacanya.
-Nabi s.a.w. menginginkan surah yasin itu ada dalam hati setiap insan dari umatnya.
-antara keberkatan dalam surah yasin;
*jika lapar akan kenyang
*jika haus hilang dahaganya
*jika telanjang akan mendapat pakaian
*jika bujang akan berkahwin
*jika takut akan berasa aman
*jika sakit akan sembuh
*jika dipenjara akan bebas
*jika mengembara akan terpelihara sepanjang perjalanannya
*jika sedih akan gembira
*jika sesat akan ditunjukki jalan
*jika kehilangan akan mendapat kembali barang yang kehilangan itu
-membaca 25 kali, lalu menghadap orang berpangkat nescaya akan mendapat kemuliaan dan disempurnakan kehendaknya.
-dibacakan kepada orang yang diganngu makhluk halus(histeria,terpukau,kemasukan dll), insyaallah pulih.
-untuk menghalau pembela iblis dan syaitan, bahkan apa sahaja penyakit yang disebabkan atau berpunca dari makhluk halis yang jahat (harus dilakukan oleh orang yang arif).
MARILAH KITA SAMA2 MENGAMALKANNYA


Monday, November 16, 2009


kakak ku bersama suami tersayang..

hari ni genaplah usia kakak ku 30 tahun.. sayu hati bila melawatnye tadi.. walaupun sudah sedarkan diri.. tapi kakak seakan tak berapa mengenali orang disekeliling nye.. doktor kata ini kesan daripada virus denggi yang telah merebak di otak kakak.. hari ni kakak nampak lebih sihat dan serangan epilepsi nye pun makin berkurangan.. kakak sudah boleh berbual walaupun tutur bicara nye masih tak berapa jelas.. paling menggembirakan kakak sudah dapat mengenali ibu dan ayah ku.. kakak tak putus2 bertanya dimana dia berada sekarang.. dan asyik mengatakan yang dia berada di syurga.. itulah yang paling memilukan aku.. kakak juga tak habis2 memuji semua yang berada disekitarnye cantik..
adakah selama kakak tidak sedarkan diri.. dia telah mendapat hidayah dari tuhan.. sampaikan dia bersikap begini..?
kakak sempat berpesan pada ibuku... doakan agar dia cepat sembuh dan dia sayang kan kami semua.. dan hanya itulah yang termampu aku lakukan.. sentiasa mendoakan untuknye.. dan berharap semoga esok mentari akan lebih bersinar...


Thursday, November 12, 2009

SUSPECT DENGUE..


kakak ku di unit penjagaan rapi (ICU)


hari ni aku langsung takde mood untuk berforum, mahupun berfb.. kakak kesayangan ku telah dimasukkan ke wad malam semalam kerana suspek demam denggi.. tengah hari tadi hati ku makin tak keruan apabila mendapat panggilan dari abang ipar ku dan diberitahu kakakku telah dimasukkan ke icu dan doktor pakar meminta kebenaran untuk mengambil air tulang belakang atau LUMBAR PUNTURE..lagilah aku bertambah risau..aku hanya mampu berdoa agar kakak cepat sembuh dan dapat menyambut hari lahirnye yang bakal tiba pada 16 hb ini..

sekarang kami hanya menunggu keputusan dari pihak hospital dan selepas itu ibuku merancang untuk memindahkan kakak ke hospital pantai ayer keroh..
diharap semuanye berjalan lancar..amin..

Wednesday, November 11, 2009

UNTUKMU SUAMIKU...

suamiku.....
terlafaz lancar sebuah akad
setulus hati mahar diberi
terangkat sudah segala penyekat
diriku kini kau miliki

dalam keterharuan
air mata ibuku berguguran
ayahku sebak melepaskan
puterinya kini kau jagakan

suamiku.....
jika diriku diterima kerana kelebihan
kau kan kecewa bila terlihat kekurangan
jika diriku diterima kerana kecantikan
kau kan bosan bila ia beransur hilang

aduhai suamiku
jelaskanlah niat dan matlamat
menerimaku kerana agama
baru hidup beroleh berkat
bahagia hingga ke syurga

ketahuilah suamiku
kaulah pemilik cintaku
setelah Allah dan Rasul
suluhkanlah buatku
jalan menuju Yang Satu

suamiku.....
hadiah mahal terbilang
bahtera penyelamat yang utuh
gelombang dan karang
tak mampu meruntuh

suamiku.....
kita dua insan berbeza
cita dan cinta yang sama
jadilah dirimu sebenarnya
terimalah diriku seadanya

suamiku.....
asam garam rumah tangga
khilaf dan salah pasti ada
sama-samalah berlapang dada
pemula maaf paling mulia

suamiku.....
menang bukan bererti benar
kalah bukan bererti salah
dalam berdebat, hormat memagar
tawadukmu budi terindah

suamiku.....
berjanjilah padaku
dengan kemuliaan dirimu
kenalkan aku dan generasiku
pada kemuliaan Penciptamu


12 NOV 2004-12 NOV 2009
WE ARE MADLY IN LOVE FOR 5 YEARS

Saturday, November 7, 2009

SWIMMING..


HEROES IN MY LIFE..

siapa kat sini yang tak pandai berenang?? angkat tangan.. swimming adalah salah satu aktiviti riadah bagi aku sekeluarga.. maklumlah anak2 suka sangat main air. disamping nak train mereka dari kecil supaya pandai swimming.. tak macam mummy dia ni.. he..he.. dah belajar berapa lama pun tak pandai lagi.. biasa nya hubby lah yang jadi coach kepada anak2.. untuk anak ku yang bongsu tidak ada masalah untuk dilatih.. sebab dia memang tak takut air.. tapi untuk anak ku yang sulong memang ada masalah sikit.. dia suka main air.. tapi takut nak masuk dalam swimming pool.. ekekekkee.. kalau tak percaya masa sessi photography dengan zaza tempoh hari.. zaza sempat snap 1 photo masa daniesh sedang menangis..







pada pandangan korang semua patut ke kita mula melatih anak2 ni swimming..? bagi aku adalah satu bonus kalau anak2 kita tahu swimming.. in case something happen.. betul tak? lagipun aktiviti ini adalah satu aktiviti yang sihat.. dan manalah tahu satu hari nanti anak2 aku boleh menjadi seperti DANIEL BEGO ke.. tinggi cita2 tu.. he..he..he.


Thursday, November 5, 2009

aku sungguh tak menyangka.. mengapa begitu rapuh imanku.. mengapa begitu mudah aku terjebak sama..dangan facebook.. ekekekkeke... aku baru menjoinkan diri dengan fb, pada mulanya hanya sekadar suka2.. tapi lama2 terasa best pulak.. mana tak ramai kaum kerabat kat sana... patutlah selama ni rh sunyi je.. rupa2nye mereka2 ni telah berkampung di fb ,selama ni aku yang ketinggalan rupanye..kat fb ni macam2 ado.. tak caya jomlah tengok.. tapi jangan tak percaya.. sekali terjebak susah nak stop ooooo.. andai kata aku tiba2 tak dapat mengupdate blog.. atau aku tiba2 sunyi di rh..maknenya aku tengah sibuk.. sibuk dengan bercucuk tanam di ladangku atau sibuk memasak di cafe ku.. ekekekkeke..

Tuesday, November 3, 2009

WANITA DAN BUNGA..


wanita dan bunga macam tak boleh dipisahkan.. bila bercakap tentang wanita mesti dikaitkan juga dengan bunga.. tapi ada tak wanita yang tak menggemari bunga atau tak suka bila dihadiahkan sejambak bunga?? macam aku memang suka bila dapat bunga.. tak kisahlah bunga tu dipetik dari taman ke.. ditempah khas ke.. kutip tepi jalan ke.. aku tetap suka juga..ekekekke.. yang paling bestnye en hubby ku ini memang suka sangat hadiahkan bunga... ala2 romantic lah konon.. rasanye kat dalam stor tu berlambak2 bunga yang dah kukeringkan.. tapi tak tau nak buat apa.. ada juga yang berpendapat beri hadiah bunga hidup ni merugikan.. mekar tak sampai berapa hari.. esok lusa layu.. lagi baik beri bunga plastik.. tapi bunga plastik tak fresh pula.. tak best.. ekekekek.. tapi kalau u all perasan harga bunga ni akan bertambah lah mahal nye pada hari2 besar.. macam mothers day ke, valentines day ke, convocation day ke.. betul tak.. bayangkan satu bouquet bunga boleh mencecah harga ratusan ringgit.. tapi masih ramai orang yang nak beli kan.. anda semua pula macam mana? apa jenis bunga yang anda suka? tak nak share sikit ke??

wah.. dah lama tak dapat tag.. tag kali ni datang nye dari adik lelaki aku.. nama nye BRO EPI.. jom kita tengok..

01. Bekas kekasih saya adalah :
SIAPA EK?? LUPA PULA... WAKAKAKKA..

02. Saya sedang mendengar :
SHUT UP.. BEP.

03. Mungkin saya patut:
HABISKAN CEPAT TAG NI.. COZ OPERASI MEMASAK DAH NAK MULA.. EKEKEKE..

04. Saya suka :
TENGOK MUKA ANAK2 TIDUR.. TENANG JE..

05. Sahabat-sahabat baik saya :
ORANG YANG BOLEH KETAWA DAN MENANGIS BERSAMA..

06. Saya tak paham :
BILA SAYA KURANG MENUMPUKAN PERHATIAN..

07. Saya kehilangan :
MASA LAMPAU YANG TERLEPAS BEGITU SAHAJA..

08. Ramai yang berkata :
SAYA SEMAKIN MATANG..

09. Makna nama saya :
JAP2 TENGOK IC DULU.... EKEKEKEK..

10. Cinta itu adalah :
SATU ANUGERAH YANG SUKAR UNTUK DITAFSIRKAN..

11. Di suatu tempat seseorang:
SEDANG MERINDUIKU..

12. Saya akan cuba :
MENJADI IBU DAN ISTERI YANG TERBAIK..

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud :
ETERNAL.. EVERLASTING..

14. Telefon bimbit saya :
PEMBERIAN DARI HUBBY,DAH SETAHUN BELI..

15. Bila saya terjaga dari tidur :
WHATS TIME NOW??

16. Saya paling meluat apabila :
ORANG YANG HIPOKRIT..

17. Pesta/Parti adalah :
WAH.. EVENT YANG SELALU DINANTIKAN...

18. Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
KOALA BEAR... RASA BEST JE KALAU DAPAT PELUK..

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
ZAMAN KANAK2.. MAIN..MAIN.. DAN MAIN LAGI..

20. Hari ini :
BANYAK KERJA NAK KENA SETTLE..

21. Malam ini saya akan :
ZZZZZZzzzzzzz....

22. Esok pula saya akan :
MENJALANI RUTIN HARIAN..

23. Saya betul-betul inginkan :
KEBAHAGIAAN YANG ADA AKAN KEKAL HINGGA KE AKHIR HAYAT..

24. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
IM A WOMEN NOW..

25. Pusat membeli-belah atau arked permainan :
DUA2 WAJIB PERGI... BARU FAIR..

26. Makanan Barat atau Jepun :
BOTH ARE MY FAVOURITE FOOD

27. Bilik yang terang atau gelap :
TERANG COZ SENANG NAK TENGOK ANAK2.

28. Makanan segera adalah :
BOLEH LAYAN.. BUT NOT ALWAYS..

29. Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang? :
NANTI MUMMY CALL BALIK.. LOVE YOU..

30. Tag ini datang dari :
MY BRO.. MY BUDDY..

lama dah tak tag orang... so tag ni dipanjangkan istimewa untuk:
SIS SUEALEEN
LADY OF LEISURE
SIS HASRISA
SIS MIEZA
SIS FISA
SIS SYA
WINA
PIJA
MUMYALYA
LADYBIRD@AYEIRA
AIN(LUVISCHENTA)
SYAHADAH
UMMU MASYITAH
NORITA
ENON
MUMMY NAD
ZAHIRAS
AMYNA
MRS AZAD
MAMAEKAL
IDANIZAM
dan semualah yang sudi buat ye..



Sunday, November 1, 2009




kids love bringing home gifts to mum and dad. a delicious-looking mud pie, a good luck rock or a friendly frog, to name a popular few. but watch out! these adorable gifts may be accompanied by millions germ!

washing hands is by far the best way to prevent germs from spreading and to keep your kids from falling sick. however, kids dont always listen when u tell them to wash their hands before eating so you'll have to keep repeating the message until it becomes a habit.

WASHING HANDS CORRECTLY IN 3 EASY STEPS;
show your kids the proper way to wash hands in order to flush away the germs. better still, wash your hands together often so they will learn how important this good habit is.
1)wash hand in running water, make sure the water isn't too hot for little hands.
2)apply soap and work up lather for 20 seconds(anti-bacterial soap isn't necessary- any soap will do). make sure you get in between the fingers and under the nails where germs like to hang out. and dont forget the wrists!
3)rinse under running water and dry well with a clean towel.

if your kids are not keen on washing hands, tyr this tips to persuade him:
-use colourful soaps made especially for kids. some soaps also come in interesting shape s or have fun scents to make washing hands seem like a fun activity.
-while lathering up, have a sing along with your kids. by the time the tune is done, those germs should be washed away.


source; susta friends(susta club) magazine vol2/2009

;;