MY SUPPORTERS..

Related Posts with Thumbnails

Thursday, January 21, 2010

GRIPE WATER 100% HALAL....



dulu bila anak2 ku kembung dan selalu merengek, aku selalu bagi diorang minum GRIPE WATER..lepas bagi biasanya diorang akan dapat tidur dengan lenanya.. selain itu GRIPE WATER ini juga sesuai untuk penghadaman anak2 dan untuk anak yang baru tumbuh gigi. sebelum ni aku selalu tertanya2 tentang status GRIPE WATER yang dikatakan tidak halal kerana mengandungi alcohol. tapi hari ni persoalan ku terjawab bila diterangkan oleh kakak ku tersayang SIS ARISSA kat fb pagi tadi.. pada ibu2 yang masih ragu2 tentang kandungan alcohol dalam GRIPE WATER ni boleh refer kat link ni. GRIPE WATER HALAL CERTIFICATION .jangan risau coz di Malaysia dah ada kilangnya sendiri dan GRIPE WATER yang dikeluarkan di sini sudah disahkan oleh kementerian yang ianya HALAL.. saja nak share dgn korang.. muahahhaha...


10 Comments:

  1. Eyta@hot mama said...
    Salam Kelly..
    Thanks for sharing this. Kita pun mmg bagi Adam minum GRIPE WATER ni sebelum masuk tidur malam. Gripe water ni memang HALAL sbb tu ku berani beli, kalau ku was-was mmg ku tak beli la.
    KELLY910 said...
    salam eyta..
    masa anak2 kecil pun kelly selalu bagi diorang minum gripe water ni.. tapi lepas kelly terbaca satu post kat rh yang gripe water ni mengandungi alcohol.. terus je rasa curious.. tapi dah lega bila dapat tahu yang gripe water kat malaysia ni halal.. ekkeke..
    sue79 said...
    tak pernah pun bg anak minum gripe water ni.. thanx for sharing yek..
    KELLY910 said...
    sue79..
    welkem.. sharing is caring dear..:)
    fisa othman said...
    pernah bagi irfan minum gripe water time dia below 6 months...la nie dh lamaa x bagi..sbb dah jarang meragam...alhamdulillah...;)
    KELLY910 said...
    sis fisa..
    samalah sis.. kelly pun dah lama tak bagi budak2 ni gripe water..mana tak.. daniey pun dah 2 tahun lebih.. muahahhha...
    Lady of Leisure said...
    dulu nenek lady slalu musykil pasal gripe water ni.. katanya sbb ada gambar budak pegang ular kat botol tu... memacam.. tapi gripe water ni bagus kan..
    KELLY910 said...
    lady of leisure..
    buat kelly tergelak sekejap.. ekkee..
    tapi org dulu2 macam2 kan.. betul kelly gripe water ni bagus.. kelly teringat ada sekali daniey asyik menangis je tau.. bagi susu tak nak.. kelly try bagi gripe water ni.. lepas dia burp.. terus je dia tidur.. rupanya perut kembung.. ekkekekk..
    syayassir said...
    ye ke kelly...
    tak pernah tau tentang gripe water ni...
    thanks sebab bagitau.. :P
    nanti nak try.. :D
    KELLY910 said...
    sis sya..
    actually kelly pun baru tau sis..
    sebelum ni curious juga, tapi lepas sis arissa terangkan baru le lega sikit..
    welkem.. sharing is caring kan..;)

Post a Comment