MY SUPPORTERS..

Related Posts with Thumbnails

Thursday, February 18, 2010


hope belum terlambat aku nak wish Happy Chinese New Year pada semua yang menyambutnya.. actually rindu sangat nak berblog, berRH dan berFB seperti biasa, tapi apa kan daya.. masa sangat mencemburui aku.. cewah.... banyak benda yang aku nak share tapi masih belum berkesempatan lagi.. tengoklah aku buat entry ni pun malam2 buta.. time orang semua dah tidur.. terpaksa curi2 masa.. almaklumlah aku masih dalam mode BERAYA ekekke.. bz collect angpow anak2 le..

jom tengok gelagat anak2 ku bila dapat angpow..











ada siapa2 rindu kat aku tak??? wakakka..
dun worry.. ill be back ASAP.. bye...:)


Wednesday, February 10, 2010

READY FOR LOVE..


...READY FOR LOVE...
I am ready for love
Why are you hiding from me
I'd quickly give my freedom
To be held in your captivity

I am ready for love
All of the joy and the pain
And all the time that it takes
Just to stay in your good grace
Lately I've been thinking
Maybe you're not ready for me
Maybe you think I need to learn maturity
They say watch what you ask for
Cause you might receive
But if you ask me tomorrow
I'll say the same thing

I am ready for love
Would you please lend me your ear?
I promise I won't complain
I just need you to acknowledge I am here

If you give me half a chance
I'll prove this to you
I will be patient, kind, faithful and true
To a man who loves music
A man who loves art
Respects the spirit world
And thinks with his heart

I am ready for love
If you'll take me in your hands
I will learn what you teach
And do the best that I can

I am ready for love
Here with an offering of
My voice
My Eyes
My soul
My mind

Tell me what is enough
To prove I am ready for love

I am ready


~INDIA.ARIE~

Sunday, February 7, 2010

PORT KLANG...

malam semalam aku pergi lepak port klang.. actually motive sebenar aku ke sana.. aku nak cuba belajar ambil gambar pada waktu malam...fuh.. tak semudah yang ku sangka..:p kat bawah ni aku sertakan hasil tangkapan ku semalam... bukan tangkap ikan tau.. tapi gambar.. ekkeke.. jom layan..







inilah gambar2 terbaik (dimata aku :p).. yang dapat aku snap semalam... sekarang ni aku tgh belajar macam mana nak compose gambar.. nak share juga gambar 'bokeh' pertama yang berjaya aku snap..


sesungguhnya aku lah budak baru belajar....:)

ardiozzzz...




Saturday, February 6, 2010



hari ini sebelum kita mengatakan kata2 yang tidak baik, fikirkan tentang seseorang yang tidak dapat berkata2 sama sekali..

kita mengeluh tentang rasa dari makanan, fikirkan tentang seseorang yang tidak punya apapun untuk dimakan..

sebelum kita mengeluh tidak punya apa2 fikirkan seseorang yang meminta2 di jalanan..

sebelum kita mengeluh bahawa kita buruk, fikirkan tentang seseorang yang berada pada keadaan yang terburuk dalam hidunya..

sebelum kita mengeluh tentang suami atau isteri kita, fikirkan tentang seseorang yang memohon kepada tuhan untuk dipertemukan jodoh dan diberikan teman hidup..

hari ini sebelum kita mengeluh tentang hidup, fikirkan tentang seseorang yang telah meninggal dunia terlalu cepat , tanpa di duga..

sebelum kita mengeluh tentang anak2 kita, fikirkan tentang seseorang yang sangat inginkan anak tetapi tidak juga berhasil..

sebelum kita mengeluh tentang rumah kita yang kecil dan tidak selesa, fikirkan tentang mereka yang tidak berumah dan tinggal dipinggiran jalan..

dan di saat kita letih dan mengeluh tentang pekerjaan, fikirkan tentang pengangguran, orang2 cacat yang berharap mereka mempunyai pekerjaan seperti kita..

sebelum kita menunjukkan jari dan menyalahkan orang lain, ingatlah bahawa tidak ada seorang pun yang sempurna dan tidak berdosa..

dan ketika kita sedang bersedih dan hidup dalam kesusahan, tersenyum dan berterima kasihlah kepada ALLAH bahawa kita masih hidup..

marilah kita bersyukur atas nikmat dan kurniaan yang ALLAH berikan kepada kita..
usia kita semakin menyosot kita ke penghujungnya. masa kita kian suntuk. ingatlah kematian sentiasa menunggu kita.. tetapi kenapa masih jua bertangguh untuk menuju keampunan Tuhan dan syurgaNya??

(PERINGATAN UNTUK DIRI SENDIRI JUGA)


ARTIKEL OLEH-MOHD FAIZAL ZAKARIA(uknows_15032yahoo.com.my)

Thursday, February 4, 2010



contest..contest..contest.. aku dah berjangkit dgn NUYUE tengah demam bercontest.. hik..hik..hik.. tadi jalan2 blog kengkawan.. sekali ternampak contest ni(balik2 dialog ni .. takde dialog lain ke? muahahhah..)contest yang dianjurkan oleh PRETTY ZAZA ni macam best je.. bila aku tgk tarikh tutup nya yang akan berakhir pada 5 february.. kira sempat lagi lah kan.. so tanpa membuang masa aku sertakan syarat2 penyertaan di bawah ni ye..

Apa yang perlu dibuat:


* Buat ENTRY di blog anda berkenaan contest ini dan letakkan gambar anak anda berposing manja cam contoh gambar kat banner contest di atas tu..
( HEHEH.. Tak MANJA pun TAKPE la, janji muka baby!! CAMNER posing pun, tetap nampak COMEL! )

* Anak anda boleh berposing di mana-mana saja .. tetapi, sila CLOSE UP bahagian MUKA saja tau!!
( Kata, "BABY FACE" contest ?.. Mesti la kena fokus kat muka kan?!!)


TERMA DAN SYARAT :


1) Terbuka kepada semua pem'blog'2 yang ada
2) Add blog ni dalam blog list anda ( sesiapa yang belum jadi follower.. )
3) Letak banner contest di sidebar blog anda dan banner mestilah di'link'kan terus pada ENTRY Ni
4) Umur anak-anak anda mestilah dari 1 hari hingga 6 tahun.
5) Letak gambar anak anda beserta nama, umur dan jantina.
( Secara otomatiknya anak anda akan dikategorikan kepada dua kategori iaitu, BABY BOY & BABY GIRL mengikut jantina mereka)
6) Setelah siap N3 anda, sila tinggalkan jejak di bahagian komen supaya saya boleh menjengah N3 anda (bagi link untuk entry tu sekali..)
7) Pemenang akan dipilih berdasarkan kecomelan masing-masing dan gaya posing yang menarik hati.
8) Tarikh tutup penyertaan adalah pada 5 Febuari 2010 tepat-tepat pada pukul 12.00 tengah malam.
9) Top 10 bagi kedua-dua kategori akan diumumkan pada 10 Febuari 2010
10) Top 5 pada 15 Febuari 2010 dan pemenang akan diumumkan pada 20 Febuari 2010.

kalau contest yang lepas aku participated kan si tete.. kali ni bagi chance si koko pula yang participate k..




NAMA: MUHAMMAD DANIESH CHIA BIN MUHAMMAD DANIEL CHIA
UMUR: 3 TAHUN 9 BULAN
JANTINA: LELAKI



Wednesday, February 3, 2010

14 FEBRUARY...


apakah makna 14 february bagi korang semua..makna 14 february bagi aku setiap tahun ialah.. hari lahir ayahanda tercinta.. dan pada tahun ini pula 14 february jatuh pada hari perayaan Tahun Baru Cina.. disebabkan suamiku berbangsa cina so kenalah aku sambut sekali ekkeke.. dan seperti yang kita sedia maklum, 14 february adalah sambutan HARI VALENTINE.. biasanya dimengertikan sebagai hari pasangan kekasih.. biasanya pada HARI VALENTINE.. ramailah yang akan menjual bunga di merata tempat.. dan kadar harga bunga juga akan bertambah mahal... dan ramailah pasangan yang akan bercintan cintun pada hari tersebut.. tapi betulkah HARI VALENTINE itu sebenarnya hanya sekadar hari untuk pasangan kekasih? entry kali ni aku nak share sesuatu dgn korang.. info ni aku dapat dari seorang kawan di FB semoga menjadi renungan untuk kita bersama...

"HARI VALENTINE mengikut sejarah dtg dari zaman pemerintah ratu isabella di sepanyol.... perkataan VALENTINE diambil sempena nama pederi besar kristian Saint Valentine,beliau amat disayangi oleh ratu isabella dan juga rakyat jelata kerana beliau berjaya menumpaskan kerajaan islam di cordava,sepanyol pada 14 february(tarikh hari valentine) 270 masihi. kejayaan beliau begitu bermakna bagi ratu isabella oleh itu, 14 feb disambut setiap thun bagi merayakan kemenangan tersebut dengan menamakan hari valentine.. oleh itu,jikalau anda(umat islam) menyambut hari VALENTINE sama seperti anda gembira dengan menumpasan kerajaan islam di cordava.. HANYA ALLAH SAHAJA YG LAYAK DISEMBAH... "

so pada kawan2 ku semua.. fikir2kanlah ye...


Tuesday, February 2, 2010


actually this week aku memang busy sikit dgn kerja dan preparation untuk CNY.. kadang2 aku mmg online tapi bukan ada kat depan lappy pun.. ekekek.. dapat jeling2 manja je sekejap..
semalam masa aku sibuk pergi shopping ... hubby ku tiba2 mencuit2 aku sambil cakap..' budak kecik tu hisap rokok lah..' aku pun tengok le... tapi still rasa tak puas hati, aku pun pergi kat kiosk sebelah budak tu berdiri... memang betul lah budak dalam lingkungan umur 8,9 tahun.. tengah syahdu menyedut rokok tu sambil terbatuk2... sebelah budak tu ada berdiri seorang perempuan.. aku fikir mungkin perempuan tu pun tak ambil port agaknya.. sebab tu muka dia pun slumber je..
tapi paling mengejutkan aku tiba2 budak tu panggil perempuan tadi..'MAK... MAK....' buat aku terkedu juga.. rupanya perempuan yang berdiri disebelah budak lelaki tadi adalah mak beliau.. aku terus angkat kaki blah.. adik lelaki aku baru terfikir nak sound budak tu, pasal kecik2 dah pandai hisap rokok.. tapi tak jadi teruskan niat baik nya tu... takut nanti mak budak tu pulak yang melantun.. tapi ku sedih lah bila tengok fenomena macam tu.. mungkin fenomena tu biasa bagi orang lain.. tapi tidak bagi aku.. dalam hal macam ni, siapa yang harus dipersalahkan.. budak kecik yang hisap rokok tu ke?? atau perempuan yang dipanggil mak oleh budak tu..?atau komuniti sekeliling yang kurang keprihatinannya?? apa lah nasib anak bangsa kita esok.. kan..:(


Monday, February 1, 2010

"Cutest Baby with Blanket Contest"


hope aku tak terlambat nak join contest ni coz tarikh tutupnya akan berakhir hari esok.. pada kawan2 yang nak join contest ni.. meh cepat2 join sebelum terlambat ye.. syarat2 penyertaan dan hadiah2nya seperti dibawah..

This time it's brought to you by MOBS & Kedai Gambar Kami

Here's the simple rules...
1. Be a follower of MOBS & Kedai Gambar Kami
2. Add both blogs to your blogroll list MOBS & Kedai Gambar Kami
3. Blog about this contest with the title
"MOBS & Kedai Gambar Kami : Cutest Baby with Blanket Contest"
4. Choose a pic of your baby (0-3yrs) with the above theme ... with blanket la ... hehehe. Don't forget to add Baby Name, Age at picture and Current age and tell us a bit about your baby.
NEW NOTE : Contest Picture should not more than 1 year ago.. ok?
5. Add the contest banner to your blog sidebar with link back to this contest.
http://malaysianonlinebabyshops.blogspot.com/2010/01/mobs-kedai-gambar-kami-cutest-baby-with.html
6. Leave your blog link entry + email here :)
7. That's it... simple right??


Now... the best part...

MAIN PRIZES
RM40 voucher from Kedai Gambar Kami x 3 winners

Consolation PRIZES
RM20 voucher from Kedai Gambar Kami x 5 winners

... that's 8 winners in total.
So join now ok?

Contest Deadline : 2nd of Feb 2010


dan gambarnya ialah..

~NAMA:MUHAMMAD DANIEY CHIA BIN MUHAMMAD DANIEL CHIA~
~UMUR:2 TAHUN~
~UMUR DALAM GAMBAR: 1 TAHUN 3 BULAN~
seorang yang sangat berdikari dan garang tapi kurang menangis..
he..he..he..


;;